| ÚLTIMES NOTÍCIES |

Canviem de bloc!!!

tancadaalacentral.wordpress.com

Entra-hi!




13/02/'9
Es convoca una concentració
avui a les 16h davant de la Comissionada d'universitats i empressa (Laietana 33) per llegir un comunicat de premsa després de la trobada prèvia a la Taula Nacional per la universitat pública.
13/02/09
El nou campus de la Pompeu inaugurat per les protestes estudiantils (més informació abaix)
12/02/09

Això és un missatge URGENT! Els Mossos han aparegut a la Universitat Pompeu Fabra al CAMPUS POBLE NOU i sembla que hi haurà desallotjament! Es CONVOCA CONCENTRACIÓ ARA!(22:36h) (més informació abaix)
c/ Boronat nº38
Notícies anteriors
INFO Comunicació per ràdio - ContraBanda - Cadena Ser

dissabte, 14 de febrer del 2009

Comuicat de la CAE per la Taula Nacional

COMUNICAT DE LA COORDINADORA D'ASSEMBLEES DE FACULTAT DAVANT LA REUNIÓ PRÈVIA AMB LA COMISSIONADA D'UNIVERSITATS EN RELACIÓ A LA TAULA NACIONAL PER LA UNIVERSITAT PÚBLICA


La CAE ha vingut a reunir-se amb la comissionada moguda per l’interès en poder establir ponts de diàleg i treball. Després d’aquest primer encontre hem pogut constatar que el debat proposat no respon:

A l'objecte de debat de les demandes de les universitats mobilitzades arreu del Principat. El replantejament de fons de l'orientació de la política universitària no apareix en els punts marcats com a document de treball d'aquesta taula, només tracta aspectes concrets de la implementació de la LUC i de la LOU. El debat no permet, per tant, qüestionar el “marc legal vigent”. Queda fora d'aquesta la principal reivindicació del moviment estudiantil des del 2001 i les ocupacions i tancades dels darrers mesos, que és la derogació de la LUC, la LOU i dels reials decrets que implementen les declaracions no obligatòries de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior.

Aquesta taula no recull la proposta dels estudiants pel que fa a la participació d'altres representants socials; no enfoca la problemàtica des d’una òptica integral, és a dir, quina funció juga el coneixement universitari al S.XXI. Fins i tot des d'una perspectiva merament sectorial, la discussió de la política d'ensenyament públic, no només concerneix a l'àmbit universitari sinó també al batxillerat nocturn, a primària i a secundària com han demostrat els estudiants i sindicats d'ensenyament arran de la Llei d'Educació Catalana.

Els temps de convocatòria, reunió i mètode d'elecció dels “representants” estudiantils a la taula no respecta els temps de participació i democràcia horitzontal que caracteritzen al moviment estudiantil protagonista de les darreres mobilitzacions: les assemblees de base.

La manca d'una moratòria impedeix ser conseqüent amb els eventuals resultats de les converses. Proposar un debat paral•lel mentre s'estan aplicant les qüestions que es pretenen discutir buida d'efectivitat aquesta trobada. Denota una intenció de manipulació i de política de fets consumats contradictòria amb “l'esperit democràtic i d'esquerres” que diuen defensar els partits del Govern de la Generalitat, i especialment ERC com a responsable de la política universitària catalana.

El context repressiu en el qual es convoca aquesta taula amb l'expulsió de sis estudiants, la sanció pública d'altres 22, la imputació penal de 15 estudiants i l'amenaça i coacció de la presència policial continuada als campus, buida de contingut i efectivitat la voluntat de diàleg que pregona la Conselleria.

Per tant, la CAE no participarà en la Taula Nacional per a la Universitat Pública de Catalunya perquè considera il•legítima i inútil aquesta proposta. Entenem que, tot i que, una oferta de diàleg sempre és positiva, aquesta Taula Nacional, tal i com es planteja, desaprofita una oportunitat d'or per obrir una discussió efectiva, al mateix temps que provoca una profunda decepció entre les i els estudiants mobilitzats i els nombrosos sectors socials que es solidaritzen amb la nostra lluita per un ensenyament realment públic i de qualitat.

La Taula Nacional plantejada en aquests termes és un despropòsit que reafirma la política de fets consumats i desacredita l'esperit crític i de lliure discussió que hauria de caracteritzar al sistema d'universitats públiques catalanes.

Des de la CAE vindiquem l'obertura de ponts de diàleg efectiu i amb garanties, en un context:

lliure d'imposicions: com la limitació unilateral del sostre de la discussió i sense una moratòria, punt previ a qualsevol taula de debat.

lliure de pressions: la temporització que plantejàvem, que no s'ha tingut en compte, les metodologies tampoc i els interlocutors que s'han considerat com a vàlids no representen les diferents sensibilitats que volen construir un nou model d'ensenyament públic.

lliure de repressió política: les expulsions, imputacions penals i sancions públiques cap el moviment estudiantil han de retirar-se, ja que seria crear un precedent de repressió cap a la llibertat d'expressió i de pensament impropis de la universitat, que evidencien les reminiscències franquistes que hi ha encara dins l'estructura universitària. La normalització de la presència dels cossos policials dins la universitat, repetit un altre cop ahir per la nit amb el desallotjament per part dels Mossos d’Esquadra del Campus de la UPF de Ca’l Aranyó, suposa un retrocés democràtic gravíssim.

Esperem respostes reals i no estètiques o fictícies per part del Govern auto- anomenat “d'esquerres”. Per part de la Coordinadora d'Assemblees ens solidaritzem amb les mobilitzacions dels estudiants grecs, francesos, italians, alemanys, anglesos, danesos, llatinoamericans i dels cinc continents contra l'Acord General de Comerç i Serveis. Continuarem mobilitzant-nos i denunciant al conjunt de la societat la gravetat del futur educatiu que plantegen la LOU, la LUC, la LEC, la LOE i la privatització dels serveis públics, no només l'ensenyament superior.

2 comentaris:

ams ha dit...

Felicitats per un comunicat excel·lent

Manuel Simarro ha dit...

És cert. Tot el que diu i com ho diu és excel·lent. Ara bé, un únic però: faltaria posar quines assemblees estaven representades a la CAE on es va decidir emetre aquest comunicat.