| ÚLTIMES NOTÍCIES |

Canviem de bloc!!!

tancadaalacentral.wordpress.com

Entra-hi!




13/02/'9
Es convoca una concentració
avui a les 16h davant de la Comissionada d'universitats i empressa (Laietana 33) per llegir un comunicat de premsa després de la trobada prèvia a la Taula Nacional per la universitat pública.
13/02/09
El nou campus de la Pompeu inaugurat per les protestes estudiantils (més informació abaix)
12/02/09

Això és un missatge URGENT! Els Mossos han aparegut a la Universitat Pompeu Fabra al CAMPUS POBLE NOU i sembla que hi haurà desallotjament! Es CONVOCA CONCENTRACIÓ ARA!(22:36h) (més informació abaix)
c/ Boronat nº38
Notícies anteriors
INFO Comunicació per ràdio - ContraBanda - Cadena Ser

divendres, 13 de febrer del 2009

ELS MOSSOS D'ESQUADRA DESALLOTJEN ELS ESTUDIANTS DE LA POMPEU




Comunicat de les assemblees de la UPF davant la desocupació forçada dels
estudiants que ocupaven el campus ca l'aranyó
Avui dijous dia 12 els Mossos d'esquadra han desallotjat forçadament prop de 120 estudiants que
estaven ocupant pacíficament el campus Poblenou de la UPF.
A les 18:00h ha començat la ocupació pacífica del nou campus Poblenou de la Universitat Pompeu
Fabra amb un xerrada molt participativa a la qual també han assistit membres del professorat.
L'ocupació ha continuat amb una assemblea per planificar l'ocupació i les activitats per a l'endemà.
Posteriorment hi havia programat un taller i la projecció d'un vídeo.
Malauradament aquestes activitats no s'han pogut dur a terme a causa de la intervenció desmesurada
i desproporcionada dels Mossos d'Esquadra, requerits pel rector de la UPF Josep Joan Moreso i amb
el consentiment del govern, el Conseller Huguet i el Conseller Saura.
En rebre la notícia de la inminent arribada dels mossos, els estudiants ocupants s'han organitzat per realitzar resistència passiva i pacífica, característiques també pròpies de la ocupació. La dotació de la divisió d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra ha estat excesiva, atès el caràcter pacífic i constructiu de l'acte de protesta. S'han desplaçat tretze furgonetes i diversos cotxes que han establert un perímetre a l'entorn de la façana principal de l'edifici.
Aquest cos s'ha limitat a donar un ultimàtum amenaçador als estudiants en els termes seguents: o marxaven de l'edifici o se'ls trauria forçadament i se'ls obriria un procés penal. Els estudiants han optat per quedar­se dins l'edifici mitjançant una resistència pacífica i efectivament han estat trets un a un a la força i identificats. Tres estudiants han sortit ferits amb contusions de diversa consideració i molts d'altres han manifestat els maltractaments rebuts per part dels Mossos d'Esquadra.
A fora una concentració solidària convocada davant d'aquesta situació ha aglutinat més de 200 persones que han cridat consignes en contra de l'acció policial a les universitats com a forma de resolució dels conflictes. També han donat suport als estudiants ocupants que progressivament anavaen essent identificats per la policia.
Des de les assemblees de la UPF ens preguntem com és possible dur a terme el diàleg que reivindiquem i que la Generalitat presumeix oferir­nos, quan davant d'una acció pacífica de protesta la reacció és desmesurada, violenta i agressiva.
Exigim la dimissió del rector Josep Joan Moreso i de la resta de l'equip rectoral davant d'aquesta lamentable acció que constitueix un agravi per als drets de la Universitat Pública Catalana. Entenem que les autoritats acadèmiques han de donar exemple del que suposa la Universitat, un espai de crítica i diàleg, característiques que el Rector ha demostrat que és incapaç d'exercir.
Entenem que la UPF no es pot permetre un rector que demostra ser incapaç de dialogar amb els estudiants davant d'un problema reconegut per tota la societat com el procés de Bolonya.

1 comentari:

Cimas de Papel ha dit...

La lluita sempre porta sang i no per això, si es justa, es te que deixar de lluiar.
Anims, força i tambe no dexeu d'estudiar el País os necesita a tots i a totes.
Manuel Cabanillas
DNI 37254923 Y