| ÚLTIMES NOTÍCIES |

Canviem de bloc!!!

tancadaalacentral.wordpress.com

Entra-hi!




13/02/'9
Es convoca una concentració
avui a les 16h davant de la Comissionada d'universitats i empressa (Laietana 33) per llegir un comunicat de premsa després de la trobada prèvia a la Taula Nacional per la universitat pública.
13/02/09
El nou campus de la Pompeu inaugurat per les protestes estudiantils (més informació abaix)
12/02/09

Això és un missatge URGENT! Els Mossos han aparegut a la Universitat Pompeu Fabra al CAMPUS POBLE NOU i sembla que hi haurà desallotjament! Es CONVOCA CONCENTRACIÓ ARA!(22:36h) (més informació abaix)
c/ Boronat nº38
Notícies anteriors
INFO Comunicació per ràdio - ContraBanda - Cadena Ser

diumenge, 1 de febrer del 2009

ACCIÓ: PERFORMANCE



El passat divendres, 30 de gener, els estudiants vam sortir al carrer per escenificar el futur de la universitat publica si segueix l'implantacio de l'espai europeu d'ensenyament superior.

En la tele 10'

Aquest acte, es va dur a terme en col.laboracio amb el col.lectiu "+ art". que es manifestaven per un art lliure d'impostos. La concentració va començar a plaça universitat. Vam baixar per portal del angel fins la catedral, per acabar davant la comissionada, a Via Layetana, on es va fer un minut de silenci i es va llegir el següent manifest:

Companys i companyes,

Avui és un dia trist, estem aquí reunits per plorar la mort de la Universitat Pública, que tan ha fet per la societat. Va néixer l’any 1833 amb les Corts de Cádiz, i desprès de dos segles està sent assassinada pels òrgans de govern i per les empreses. Portava molt de temps malalta i amb l’aprovaciò de la LOU, els reials decrets i la LOMLOU s’ha acabat de perfilar l’epidèmia. Ara amb la implementaciò d’aquests per adaptar-se a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, l’han ferit de mort. La privatització, assassina dels serveis públics, portava temps assetjant-la, i per fi ha aconseguit els seus objectius.

El proper curs, amb la implementació del Pla Bolonya, el procés de privatització que portava temps a l’ombra, sortirà a la llum i La universitat com avui la coneixem deixarà d’existir. Amb ella desapareixerà el pensament crític, es potenciarà la fragmentaciò i la devaluaciò de l’ensenyament, es marginarà l’ensenyament humanístic, ja que és poc rentable, i s’augmentaran les desigualtats d’accés a l’ensenyament superior per a tothom.

I ara, què farem sense la nostra Universitat Pública? Què serà del pensament crític? De les arts, de la ciència, del mon intel·lectual? Què serà de la societat, sense un ensenyament públic, crític i de qualitat?

Preguem una revolució per l’ànima universitària, per construir una educació entre tots i per a tots.

Molts cops les persones es troben al carrer, semble improvissat, inconèx però quan llegiam els manifestos vàrem caure que la nostre lluita és la mateixa.

Moltes gràcies a la penya del col.lectiu +ART per acompanyar-nos.

Encara que vam fer una difussió digne i que vam preparar la performance amb vels, dol i una pancarta de belles arts xulíssima vàrem anyorar l'acompanyament de mès estudiants. Pot ser no era una bona data, anirem aprenent. Moltes gràcies a tots per ser-hi.



2 comentaris:

colònies_arsèguel ha dit...

moltes felicitats precioses i preciosos!!
encara que no sempre tingui tant ressó com esperavem la feina ben feta sempre dóna fruits!!

endavant!!
moltes abraçades!

estudiantesrevolucionarios ha dit...

Aixi M´agrada :)
Sou admirables la veritat.
Tinc por perque dintre d´uns cuants anys anire a l´universitat i emb fa por trovarme el pla Bolonia. Crec que es una tunteria, capitalista, per fer que les persones amb pocs recursos economics puguin rebre un dret tan important com es l´educacio.



Salutacions i endavant amb la vostra lluita.